Vrijwilligers

Hand in Hand Gambia krijgt steeds meer verzoeken van vrijwilligers die graag een tijd aanwilde ganzen de slag willen bij een van onze projecten in Gambia. Wij zijn hier erg blij mee, omdat zowel ons bestuur als onze Gambiaanse partners dit erg belangrijk vinden. De uitwisseling van ervaring, kennis en ideeën blijkt telkens weer heel waardevol en helpt de projecten een stapje verder. 

Voorheen verbleven de vrijwilligers meestal in het kustgebied en reisden dagelijks op en neer naar hun project in Faraba Kairaba. Dit was een behoorlijke investering, zowel in tijd als in geld. "Dat moet toch beter kunnen!"

In de loop van 2014 is er een huisje voor vrijwilligers en andere geïnteresseerden gebouwd in Faraba Kairaba. Dit huisje ligt op dezelfde compound als de nursery school en het jeugdcentrum. Het huisje is geschikt voor vier personen. Alle benodigde voorzieningen zijn aanwezig, zoals een woonkamer, keuken, twee slaapkamers, badkamer, veranda, stromend water en elektriciteit. Door vrijwilligers de kans te bieden om hier te verblijven, krijgen zij de kans om het échte Gambiaanse leven te ervaren in een echt Gambiaans dorp. Zij leven samen in het dorp met hun Gambiaanse collega's, waardoor het contact makkelijker en natuurlijker verloopt en er nog beter op elkaar afgestemd kan worden.

Toeristen

Ga je in Gambia op vakantie en lijkt het je leuk om een of meerdere nachten in een echt Gambiaans dorp te slapen en op die manier te ervaren hoe het dagelijks leven in Gambia eruit ziet? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Als er geen vrijwilligers in het huisje verblijven, is het namelijk mogelijk om het huisje te huren. Het huisje is geschikt voor maximaal vier personen. Je betaalt €20 per nacht om het hele huisje te huren. Heb je interesse, informeer dan gerust naar de mogelijkheden door ons een mailtje te sturen.