Bij stella duce

Stichting Musical Stella Duce heeft ook dit jaar weer drie kerstvoorstellingen in het weekend voor de kerst. In 2010 mocht Hand in Hand Gambia al collecteren na afloop van de voorstellingen en ook dit jaar staan we er weer, om met de kerstgedachte in ons achterhoofd, geld op te halen voor de school in Shiek Taal. Hand in Hand Gambia en Stella Duce hopen met deze actie genoeg geld op te halen om een keuken te kunnen bouwen bij de school!

Inmiddels zijn de drie voorstellingen achter de rug; het was erg mooi! En het belangrijkste natuurlijk; er is €930,20 opgehaald! Een heel mooi bedrag voor de keuken van de school in Shiek Taal. Iedereen die hieraan meegeholpen heeft; bedankt!

22-12-2012

Eindbedrag hogeschool de Kempel

Hogeschool de Kempel zet zich elke twee jaar tijdens de kerstactie in voor een goed doel. Dit jaar is Hand in Hand Gambia het goede doel waarvoor docenten en studenten zich inzetten! De actie zag er als volgt uit; elke klas kreeg 25 euro met de opdracht: Maak er meer van! Vervolgens waren de studenten vrij om zelf te bepalen op welke manier ze dit gingen doen.

Op 20 december was er een kerstviering voor de hele school. Aan het einde van deze viering zou het opgehaalde bedrag voor de school in Shiek Taal bekend gemaakt worden. Onze bestuursleden Loes en Saihou waren aanwezig bij de kerstviering. Het was een mooie en sfeervolle viering met als klapper op de vuurpijl de bekendmaking van het geweldige bedrag van 4032,33 euro!! Dit mooie bedrag zorgt ervoor dat de start van de bouw ineens een stuk dichterbij komt; geweldig! Docenten, studenten en alle anderen die meegeholpen hebben vanuit Hogeschool de Kempel; bedankt!

Fijne feestdagen!

20-12-2012

Leo Simons, eigenaar van café Leo's Proeflokaal op de Parade in Venlo, heeft een cd opgenomen met zanger Ge Titulaer. Eerst wilde hij deze cd gratis weggeven bij de inluiding van de carnavalsperiode op de 11e van de 11e, maar toen hij hoorde van de plannen van Hand in Hand Gambia om een school te gaan bouwen in Shiek Taal, heeft hij zijn plannen gewijzigd.

Hij heeft de hele avond cd's verkocht voor 4 euro per stuk en de gehele opbrengst gaat naar Hand in Hand Gambia. In totaal zijn er 45 cd's verkocht en is er 180 euro binnen gekomen voor de nieuwe school. Leo en alle mensen die een cd gekocht hebben; bedankt!

11-11-2012


Djembe workshop

Opnieuw zet Basisschool 't Kapelke in Lomm zich in voor Hand in Hand Gambia. José Borghs heeft in de zomer van 2012 plaats genomen in het bestuur van de stichting. 't Kapelke sloot vandaag het thema 'Hallo Wereld' af met een tentoonstelling voor ouders, opa's, oma's en andere geïnteresseerden. Hand in Hand Gambia werd uitgenodigd om tijdens deze avond iets te vertellen over de stichting en om djembé workshops te verzorgen. Dit hebben we uiteraard gedaan en het was een groot succes!

Op de avond zelf is er 100 euro opgehaald voor de school in Shiek Taal. Verder gaat ook BS 't Kapelke zich tijdens de vastenactie inzetten voor Hand in Hand Gambia. We zijn heel blij om te merken dat 't Kapelke ons structureel steunt en willen hen weer bedanken voor deze inzet!

06-11-2012

Logo Andreasschool

Hand in Hand Gambia heeft er weer een nieuwe helpende hand bij; de basisschool Andreasschool in Velden. De Andreasschool heeft jaarlijks een vastenactie, waarbij geld opgehaald wordt voor een goed doel. De school was op zoek naar een nieuw goed doel en heeft ervoor gekozen dat Hand in Hand Gambia de komende jaren het goede doel wordt waarvoor ze zich in gaan zetten! Uiteraard zijn wij hier ontzettend blij mee!

In samenwerking met de Andreasschool gaat Hand in Hand Gambia een interactief lesprogramma opzetten, waarin de kinderen uit Velden in contact komen met de kinderen uit Shiek Taal. Hier zal het hele jaar aandacht aan besteed gaan worden en op 28 maart vindt de grote vastenactie plaats, met een Afrikaanse spellenmiddag. Wij hebben er zin in!

29-10-2012

Mariama met vriendjes en zusjes

In de zomer van 2012 zijn we weer bij Mariama op bezoek geweest. Inmiddels heeft ze al bijna twee jaren er op zitten op de Victorious Nursery School. Ze doet het ontzettend goed! Toen we Mariama leerde kennen, sprak ze nog geen Engels. Alles moest vertaald worden en communiceren ging voornamelijk met handen en voeten. Nu sprak Mariama plotseling wel Engels en konden we gezellig met haar kletsen. Daarnaast was ze ook een heel stuk gegroeid. Het wordt echt een grote meid!

Naar alle waarschijnlijkheid zal Mariama nog een jaar onderwijs volgen op de nursery school, waarna ze in september 2013 naar een primary school zal kunnen gaan! Hand in Hand Gambia heeft ook voor dit laatste schooljaar weer het schoolgeld betaald.

01-07-2012

Rapport

Het was best lastig en het heeft heel wat tijd, energie en vooral e-mailberichten gekost, maar we zijn weer helemaal op de hoogte van hoe het met Mariama gaat! Het is heel moeilijk om contact te onderhouden met haar familie, aangezien zij niet over internet of telefoon beschikken. Vandaar dat we contact gezocht hebben met Victor, de directeur van de Victorious Nursery School en met Heleen en Marie van Second Home.

Inmiddels hebben de we schoolrapporten van Mariama ontvangen van het afgelopen schooljaar (drie terms) en hebben we weer nieuwe foto's van Mariama gekregen. Wat is ze gegroeid in de tijd dat we haar niet gezien hebben! En wat doet ze het goed op school!
Meer informatie en foto's zijn te vinden onder het kopje Projecten, bij 'Mariama Kanteh'.

26-04-2012

­