mannenbingo

Op 22-12-2013 heeft de Mannenbingo plaatsgevonden in Café de Sport in Velden. Het was een erg gezellige middag, met een hele mooie opbrengst van ruim €900 voor onze projecten in Faraba Kairaba!

23-12-2013

Stella Duce

Ook dit jaar zette Stichting Musical Stella Duce zich weer in voor Hand in Hand Gambia tijdens de jaarlijkse kerstvoorstellingen. Wat was het weer een feest! Er werd een hele mooie opbrengst van €707,74 behaald. Dit bedrag zal gebruikt worden voor de watervoorziening in Faraba Kairaba.

22-12-2013

velddijk

We hebben een mooie donatie gekregen van VSO de Velddijk voor de watervoorziening bij het project in Faraba Kairaba van €500. Hier zijn we heel blij mee! Met daarnaast ook nog een toezegging dat we samen een project op gaan zetten binnen deze school in 2014 om de leerlingen te leren over het leven in Afrika, aandacht te vragen voor onze projecten en hopelijk weer een mooi bedrag op te halen!

20-12-2013

wilde ganzen

Hand in Hand Gambia en Hand in Hand Association gaan het komende jaar samenwerken met Wilde Ganzen. Wilde Ganzen steunt wereldwijd kansarme mensen die zich inzetten voor een kansrijke toekomst voor hun gemeenschap. Na een goed introductiegesprek, uitwisseling van onze kennis en ideeën en het goed bekijken van ons projectvoorstel, is de samenwerking goedgekeurd. Samen gaan we werken aan de realisering van een youth centre, health centre en huisje voor vrijwilligers in Faraba Kairaba! Wilde Ganzen zal hierin steunen met advies en met een mooie financiële projectbijdrage.

 04-10-2013

bocholtz

Goed nieuws! Hand in Hand Gambia gaat samenwerken met Basisschool Bocholtz om verbetering aan te brengen op de nursery school in Faraba Kairaba. Als eerste project staat de aanschaf van schoolmeubilair voor de nursery school op de planning. Dit gaat om maar liefst 100 stuks! Daarnaast wordt er jaarlijks een actie georganiseerd op de school om geld in te zamelen voor Gambia. René en Rita Grooten en Rose Bartolomé zijn de initiatiefnemers en onze samenwerkings partners. Bocholtz; bedankt!

29-09-2013

 

marcato mondialOp zondag 15 september 2013 stond Hand in Hand Gambia met twee kramen op het wereldfestival Marcato Mondial in Blerick. In een kraam gaven we informatie over onze stichting en verkochten we verse fruitsmoothies. In de andere kraam konden kinderen een echt Gambiaans armbandje maken dat ze dan mee mochten nemen. We hebben veel mensen geïnformeerd over onze stichting, veel kinderen blij gemaakt met een eigen gemaakt armbandje en lekkere sapjes verkocht. Wat een leuk evenement!

15-09-2013

handEen tijdje geleden heeft Armin Burchardt gesproken met Maartje's oma, die in mei mee geweest is naar Gambia. Door de enthousiaste verhalen raakte hij zelf ook geïnteresseerd en wilde een bijdrage leveren. Armin geeft spirituele workshops. Hij heeft zijn cursisten verteld over het werk dat wij in Gambia doen en de cursisten hebben vervolgens besloten geld bij elkaar te leggen om te helpen. Dit heeft gezorgd voor een donatie van 50 euro! Wauw, helemaal super! Bedankt!!

24-08-2013

handToen Noortje Stoffels uit Steijl hoorde dat er een pallet naar Gambia zou gaan en wij nog dringend op zoek waren naar schoolmaterialen is ze hard voor Hand in Hand Gambia aan de slag gegaan. Ze verzamelde allemaal spulletjes en heeft een mooie doos vol met materialen gedoneerd. De spullen zijn op dit moment onderweg naar Gambia en zullen gebruikt worden op de school in Faraba Kairaba. Noortje, bedankt!

24-08-2013

speelkasteelVan Kinderopvang Arcen-Lomm-Velden hebben wij dit geweldige speelkasteel gekregen voor de nursery school in Faraba Kairaba. Het was de planning om het mee te nemen naar Gambia met de container. Helaas bleek dit tijdens het demonteren onmogelijk. Erg jammer! Gelukkig hebben we er wel iemand anders blij mee kunnen maken, wat geresulteerd heeft in een mooie donatie aan de stichting!

24-08-2013

 

 

Wat een geweldig nieuws; basisschool de Zuidstroom uit Venlo heeft heel veel onderwijsmaterialen gedoneerd voor de school in Faraba Kairaba. Het gaat om allerlei materialen voor de kleuters en kinderen uit groep 3, denk aan spellen, knutselspullen, constructiematerialen, een wereldkaart, papier, een mega groot 4-op-een-rij spel en nog veel meer. De spullen zijn nu onderweg naar Gambia en zullen eind september aankomen, waarna ze meteen in gebruik genomen kunnen worden!

24-08-2013

palletEind augustus zal er voor het eerst een pallet vol met materialen via een container naar Gambia gaan. Spannend! Gelukkig gebeurt dit in samenwerking met Bennie Ahlers, die hier al veel ervaring mee heeft. Als alles goed gaat, zullen de materialen eind september in Gambia aankomen, waarna ze meteen in gebruik genomen kunnen worden.

06-08-2013

faraba kairabaHet gaat erg goed met de bouw van de nursery school in Faraba Kairaba. Ondanks het regenseizoen met de daarbij horende soms pittige buien, wordt er hard doorgewerkt om de school af te krijgen voor de start van het nieuwe schooljaar in september. Inmiddels is de start gemaakt met de vierde fase van de bouw en zit het dak er al bijna op!

01-08-2013

 

veranda

Er is deze week een veranda bij de Victorious nursery school gebouwd. Deze zal ervoor zorgen dat het water tijdens het regenseizoen, dat een paar weken geleden begonnen is, niet de klaslokalen binnenkomt. De komende tijd zullen er ook 20 tafels en stoelen gemaakt worden voor in de nieuwe klaslokalen.

05-06-2013

Vastenactie Lyceum Schondeln

Op 28 februari en 1 maart 2013 hield Lyceum Schöndeln uit Roermond de jaarlijkse Vastenactie, dit jaar met Hand in Hand Gambia als goed doel. Er werden allerlei activiteiten georganiseerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het nieuwe project in Faraba Kairaba. Inmiddels is de eindopbrengst bekend. De school heeft maar liefst €14.953 opgehaald!! Helemaal super! We willen iedereen ontzettend bedanken die hieraan bijgedragen heeft!

29-05-2013

Collecte Velden

Op woensdag 22 mei 2013 is Hand in Hand Gambia met 15 enthousiaste collectanten het dorp Velden ingetrokken om langs de deuren te gaan om een bijdrage te vragen voor het nieuwe project in Faraba Kairaba van Hand in Hand Gambia. Samen hebben we maar liefst €908,75 opgehaald! 

22-05-2013

KapelkeOok dit jaar zette Basisschool 't Kapelke zich weer in voor Hand in Hand Gambia. Deze keer deden ze dat met "heitje voor een karweitje". In de weken voor Pasen gingen alle kinderen de deuren langs in Lomm om klusjes te doen. Ze deden boodschappen, wasten auto's, maaiden gras, ruimden keukens op, poetsten fietsen en ga zo maar door. Op vrijdag 29 maart begon de school met een Paasontbijt, waarbij de kinderen het opgehaalde geld meenamen naar school. Er moeten nog een paar zakjes binnen komen, maar de tussenstand staat nu al op €468,56! Super goed gedaan!! Bedankt!

29-03-2013

 

PaasmarktOp vrijdag 29 maart 2013 vond er op Basisschool Kleur-Rijk en PSZ Sam-Sam in Venlo een Paasmarkt plaats. De kinderen verkochten verschillende zelfgemaakte paasdecoratie. Ook waren er verschillende optredens te zien. De gehele opbrengst van de Paasmarkt is €706,80. Dit hele bedrag is voor Hand in Hand Gambia. Ontzettend bedankt!!

Foto's van deze dag zijn te vinden in het fotoalbum op deze website.

29-03-2013

TussenopbrengstGisteren en vandaag was de Vastenactie 2013 op Lyceum Schöndeln. Er waren allerlei activiteiten opgezet om geld in te zamelen voor Hand in Hand Gambia. Zo mochten de leerlingen bijvoorbeeld leerkrachten bekogelen met verf, mochten ze onder de les buiten gaan voetballen, konden ze tijdens de pauze allerlei lekkers kopen, was er een glazen huis waar muziek aangevraagd kon worden, was er een nachtwandeling van 40 km en nog meer leuke acties. Ook was er 's avonds een Vastenactieshow, waarin leerlingen hun talenten lieten zien. Een aantal bestuursleden zijn tijdens de hele Vastenactie aanwezig geweest op Lyceum Schöndeln. Saihou heeft met de leerlingen gevoetbald en zelfs de polonaise gelopen door de kantine. Wat waren het twee leuke dagen!

Na de Vastenactieshow werd het geweldige voorlopige bedrag bekend gemaakt; €9073,48. Hier zullen de komende maanden nog een aantal kleine bedragen bij komen van acties die nog plaats gaan vinden.

Wij danken Lyceum Schöndeln, alle docenten en leerkrachten voor hun enthousiasme, steun en hulp! Super!

01-03-2013

Mariama en Loes

In januari 2013 is Hand in Hand Gambia weer op bezoek geweest bij Mariama en haar familie. Het gaat goed met Mariama. Ze praat steeds beter Engels en zag er gelukkig uit. Helaas is zij de afgelopen maanden niet naar school kunnen gaan, doordat de Victorious Nursery School door de regering gesloten was door strengere regelgeving. Vanaf januari 2013 wordt de school op een nieuwe plek heropend en kan Mariama haar schoolcarrière voortzetten.

28-01-2013

Leraren bekogelt met verfLyceum Schöndeln houdt jaarlijks een vastenactie, waarbij de hele school meehelpt en zich inzet voor een goed doel. Dit jaar is dit goede doel Hand in Hand Gambia! Op 28 februari en 1 maart zullen er allerlei activiteiten plaats vinden binnen en buiten de school, allemaal met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor ons project. Wij zijn hier uiteraard ontzettend blij mee en willen iedereen nu al bedanken voor de inzet. Laten we er twee hele leuke dagen van maken!

24-01-2013

­