Heel graag schenken wij even wat aandacht aan MRC-Holland Foundation (www.mlpa.com), die ons de afgelopen periode financieel ontzettend geholpen hebben! Zo hebben zij de reparatie van de elektriciteit bij de nursery school en het skillscentrum in Faraba mogelijk gemaakt. Verder zijn zij ook een van de grotere sponsoren in het 'health center project'. Ontzettend fijn om samen te mogen werken met deze groep mensen! Bedankt!!

09-11-2015

Vorige week zijn we met een groep van 12 personen voor een week naar Gambia afgereisd. We bezochten o.a. Makasutu Cultural Forest, het Tanje Museum, de vismarkt in Tanje, Brikama market en uiteraard onze projecten. Ook gingen we tijdens de projectdagen echt aan de slag bij de projecten. Het was een top week! Voor meer informatie en foto's: groepsreis oktober 2015.

05-11-2015

Het heeft een hele tijd geduurd, maar afgelopen week zijn ze dan eindelijk gestart met de bouw van een health post in Faraba Kairaba! Wat is iedereen blij! We verwachten een aantal maanden hiermee bezig te zijn en hopen natuurlijk dat het gebouw zo snel mogelijk in gebruik genomen kan worden. Naast de health post komt ook een huisje voor het personeel, er wordt voor water en stroom gezorgd en het hele terrein wordt ommuurd. Houd onze Facebook in de gaten voor updates en foto's.

03-11-2015

Sinds onze projecten in Faraba Kairaba steeds uitgebreider en groter werden, bleek het ook steeds moeilijker om alles op een goede manier te besturen. De afgelopen tijd zijn we dan ook druk bezig geweest om onze organisatiestructuur onder de loep te nemen en die flink aan te pakken. Met succes! We vonden het hierbij belangrijk om mensen uit Nederland en Faraba Kairaba in het dagelijks bestuur te hebben, om iedereen uit het dorp zo goed mogelijk erbij te betrekken (alkalo, Village Development Committee, Hand in Hand Association Faraba Kairaba branch en alle inwoners van het dorp). Het moest echter ook vooral compact en overzichtelijk blijven, met niet al te veel mensen. (Vergaderen met 20 personen werkt niet, kunnen we inmiddels wel zeggen uit ervaring...). 

Elk project heeft een manager gekregen, die verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen binnen zijn/haar project en verantwoording hierover af moet leggen aan het bestuur in Faraba Kairaba van Hand in Hand Gambia. Dit bestuur bestaat uit de voorzitter van de V.D.C., die alles weer verder verspreid richting de alkalo en dorpelingen; twee personen die al vanaf het begin betrokken zijn bij alles rondom de projecten (Abdoulie en Mafugi) en twee Nederlandse bestuursleden (Maartje en André), waarvan er een de meeste tijd in Nederland is en een de meeste tijd in Gambia. Dit bestuur dient weer verantwoording af te leggen aan het bestuur in Nederland. We werken nu een aantal weken op deze manier en het werpt zijn vruchten al af!

29-09-2015

Er zijn gisteren weer spullen opgehaald die naar Gambia verscheept gaan worden, door Gambia for you! Deze keer zijn er voornamelijk kleding en naaimachines meegegaan. De naaimachines zijn voor het naaiproject in het skillscenter. De kleding gaan we proberen te verkopen in Gambia, wat weer geld oplevert voor de projecten. We zijn hard bezig om de projecten in Faraba Kairaba steeds meer zelfvoorzienend te laten worden door het opzetten van diverse projectjes. 

02-05-2015

Er is weer water in groot Faraba! Wat een geweldig nieuws! Maandenlang hadden de bewoners van Faraba Kairaba en Faraba Banta nauwelijks beschikking over water, omdat de grote watertank die beide dorpen van water voorziet stuk was en de kleinere waterputten hierdoor droog stonden. En dit terwijl water een van de eerste levensbehoeften is! We zijn heel blij dat we financieel ons steentje hebben kunnen bijdragen om dit probleem op te lossen.

25-04-2015

We hadden de week niet beter kunnen beginnen dan met dit geweldige nieuws; de opbrengst van de vastenactie van Basisschool de Startbaan uit Velden is bekend! We hadden niet durven dromen van een bedrag dat zelfs maar in de buurt kwam van het eindbedrag... maar toch is het echt waar; de actie heeft maar liefst €5952,04 opgebracht!! Helemaal geweldig! We willen iedereen die hieraan bijgedragen heeft ontzettend bedanken! Uiteraard houden we jullie op de hoogte over de projecten waaraan het geld besteed gaat worden

20-04-2015

logo 2015

Het jaarverslag van 2014 staat online. Klik hier om het te bekijken.

23-03-2015

2015 begon goed met een donatie van Stichting KOH (Stichting Kwaliteit en Ontwikkeling Huisartsenzorg) van €250, te gebruiken bij ons nieuwe project; de bouw van een health post in Faraba Kairaba. Mede mogelijk gemaakt door ons bestuurslid Emmy! Dankjewel, het bedrag gaat zeker goed terecht komen!

02-01-2015

De stichting Vrienden van de Mutsaersstichting heeft ons heel mooi verrast, met een geweldige donatie van €2000! Net als de Mustaersstichting hebben we als belangrijk doel het verbeteren van het welzijn van kinderen en jongeren; zij in Nederland, wij in Gambia. Dat we dit bedrag mogen gebruiken om dit doel te bereiken is geweldig! Bedankt! Dit alles is mogelijk gemaakt door vrijwilliger Ingrid Nijland!

02-01-2015

­