Inge gaat in februari drie maanden naar Gambia en deze kanjer heeft echt iets héél gaafs geregeld; een hele container vol met sportspullen die naar Gambia gaat! Gisterenochtend zijn we samen gaan kijken bij Sports for Children; de organisatie die sportmaterialen verzamelt, waar nodig opknapt en naar ontwikkelingslanden brengt. We mochten uitzoeken wat we maar wilden en hebben een lange lijst gemaakt met materialen die we mogen hebben. Super gaaf!

16-12-2016

Vanochtend is er weer een hele lading opgehaald die deze maand naar Gambia verscheept gaat worden. Veel spullen voor de health post, school materiaal, speelgoed, kleding, computers en nog veel meer. Natuurlijk opgehaald en verscheept door Gambia for you! Dank aan iedereen die op welke manier dan ook hieraan bijgedragen heeft.

03-12-2016

 

De Faraba Kairaba nursery school moet het financieel dit schooljaar voor het eerst zonder structurele hulp vanuit Nederland doen, wat nog best moeilijk blijkt. Ze zijn terug gegaan van vijf naar vier klassen en van zeven naar vijf leerkrachten. Deze keuze is bewust gemaakt (en daar is ook naartoe gewerkt de afgelopen jaren) om zelfredzaamheid in het dorp te creëren. En ondanks wat tegenslagen, wordt er nu langzaam vooruitgang geboekt!

01-11-2016

 

Gisteren kregen we, vrij plotseling en overwacht, het trieste bericht dat een van onze bestuursleden in Gambia overleden is. Abdoulie Sanyang, betrokken bij de projecten in Faraba vanaf het eerste moment, altijd erg actief en behulpzaam, gelukkig getrouwd en vader van een zoontje van twee jaar oud. Hij is overleden aan een maagzweer; bij ons iets redelijk kleins en goed te behandelen; in Gambia met de verkeerde behandeling helaas dus dodelijk...

26-08-2016

Het gaat goed met de bouw van de health post in Faraba Kairaba! Het gebouw is al zo goed als klaar.

11-07-2016

Fatou, oprichster en eigenaresse van Jadu's Daycare and Nursery School, is in Nederland voor twee weken! Ze wil graag ervaring opdoen in het Nederlandse kleuteronderwijs. Alles om haar eigen project te verbeteren. Geweldig! Tijdens de eerste week hadden de scholen helaas nog vakantie en heeft ze kennis gemaakt met het leven in Nederland. De tweede week heeft ze een geweldige week gehad op BS de Startbaan in Velden en is met duizend ideeën naar huis gegaan.

06-05-2016

Vrijwilligers Ria en Vera zijn woensdag in Gambia aangekomen, waar ze twee weken zullen blijven om bij verschillende projecten aan de slag te gaan. Hun focus ligt op het verzorgen van workshops over hiv/aids. Om goed voorbereid te zijn, lopen ze eerst een dagje mee bij de Hands on Care Clinic in Brikama, die gespecialiseerd is in dit onderwerp. Een mooie kans! Verder gaan ze ook nog een aantal dagen naar Jadu's Daycare and Nursery School. 

11-03-2016

Liza-Elvira gaat vanaf nu tien weken vrijwilligerswerk doen. Ze gaat aan de slag op de Faraba Kairaba nursery school en bij Jadu's Daycare and Nursery School. In haar reisblog zal ze ons mee gaan nemen op haar avontuur!

06-03-2016

Zojuist is de Vastenactie van BS de Startbaan in Velden afgesloten. Het stond dit jaar in het teken van heitje voor een karweitje, waarmee geld ingezameld werd voor een schoolbus voor de Faraba Kairaba nursery school. De actie is afgesloten met een geweldig eindbedrag van €2355! Super! Iedereen die hieraan bijgedragen heeft; bedankt!

25-03-2016

logo 2015

Het jaarverslag van 2015 staat online. Klik hier om het te bekijken. 

29-06-2016

 

health postDe bouw van de health post in Faraba Kairaba gaat voorspoedig. Afgelopen november zijn ze begonnen en inmiddels zijn beide gebouwen (health post en gastenverblijf) bijna klaar. De komende tijd wordt gebruikt om alles af te ronden, materialen te verzamelen en te verschepen, de health post in te richten en vervolgens natuurlijk te openen!

18-02-2016

­