feestdagen

Ook bij Jadu's werd afgelopen week kerst gevierd! We wensen iedereen een hele fijne tijd, hoe je de feestdagen ook viert, met veel geluk en liefde, omringd met mensen die jou happy maken!

23-12-2017

opening jadus

Vanochtend waren we uitgenodigd op de officiële opening van het nieuwe primary school gebouw bij Jadu's. Wat een feest! En wat zijn we TROTS op Fatou en Mohamed! Namens hen bedanken we graag via deze weg alle sponsors nogmaals voor hun bijdrage. Het gebouw en het terrein zijn schitterend geworden!

17-10-2017

EefJesse

Loes en Maartje nemen Eef en Jesse een weekje mee naar Gambia. Het was al jarenlang een droom van de meiden om Gambia te bezoeken en nu wordt die droom eindelijk werkelijkheid! We gaan de projecten bezoeken, bezienswaardigheden in het land bekijken en natuurlijk ook een beetje relaxen! Eigenlijk volgen we het programma van de geplande groepsreis, maar dan met een mini groepje! Houd Facebook in de gaten voor onze avonturen.

14-10-2017

Morgen vertrekken Carolina en Rowan voor vier weken op avontuur. Ze gaan vrijwilligerswerk doen in Gambia bij onze projecten! Ze zullen grotendeels in Faraba verblijven en ter plekke bepalen wat ze precies gaan doen. Sowieso heel veel liefde en aandacht geven aan de kinderen! Ook zullen ze Jadu's bezoeken. Ons bestuurslid André is ook in Gambia en zal deze twee dames begeleiden. Wij wensen jullie een hele fijne tijd!!

24-07-2017

bouw jadus

Het gaat voorspoedig met de bouw van de primary school bij Jadu's! Inmiddels kunnen ze al bijna met de inrichting van de klaslokalen beginnen, wat betekent dat het gebouw waarschijnlijk na de zomervakantie in gebruik genomen kan gaan worden. Helemaal super! Een grote dankjewel aan allen die geholpen hebben om dit mogelijk te maken, met speciale dank aan BS Bocholtz en BS de Startbaan!

22-07-2017

We gaan weer op groepsreis naar Gambia! Ga je mee? (Klik op groepsreis voor meer informatie.)

08-06-2017

Zoals waarschijnlijk iedereen de afgelopen week op het nieuws heeft gezien, is het een onrustige tijd in Gambia. De voormalige president Jammeh, die de verkiezingen begin december verloren heeft, had op 18 januari de macht over moeten dragen aan de nieuwe president Barrow. Hij weigerde dit echter en kort samengevat gaf hij, ondanks bemoeienis vanuit de hele wereld, dagenlang niet op... Echt ingegrepen werd er ook niet... En nog altijd zit hij in Banjul en is het land nog niet uit... Duizenden en duizenden Gambianen zijn gevlucht, de Gambianen die nog in Gambia zijn krijgen langzaamaan honger, alle Europeanen werden geëvacueerd, winkels zijn leeg, op straat is het heel rustig en bovenal; de mensen zijn bang! Absoluut niet fijn om dit vanaf de zijlijn mee te maken en weinig te kunnen doen... We zijn heel benieuwd wat er de komende uren (of zelfs dagen?) gaat gebeuren, totdat Jammeh daadwerkelijk weg uit Gambia is en uiteraard ook naar hoe groot de schade is die deze periode aangericht heeft aan ons geliefde Gambia én hoe dat opgelost gaat worden. Laten we met z'n allen hopen op de best mogelijke afloop in deze situatie...

21-01-2017

Van 8 februari t/m 8 mei gaat Inge van Kemenade, Pabo studente aan de Hogeschool de Kempel, drie maanden stage lopen in Gambia op de Faraba Banta Basic Cycle School. Ze gaat daar voornamelijk aan de slag met 'bewegend leren'. Om haar medestudenten te informeren, maakte zij onderstaand filmpje. Leuk, hè!

13-01-2017

­