Sinds 2013 werkt stichting Hand in Hand Gambia samen met een stichting uit het Limburgse Bocholtz, bestaande uit René en Rita Grooten en Rose Bartholomé. In 2008 ging de dochter van René en Rita naar Gambia om stage te lopen op een plaatselijke basisschool. Zij zijn haar toen, samen met Rose, op gaan zoeken en toen is het idee ontstaan om in Nederland actie te voeren voor Gambia. In de afgelopen jaren hebben zij in het dorp Berending allerlei projecten gerealiseerd. 

René, Rita en Rose doen dit in samenwerking met Basisschool Bocholtz. Hier wordt jaarlijks een adventsactie gehouden met als doel om geld in te zamelen voor Gambia. Het opgehaalde bedrag wordt vervolgens gekoppeld aan een concreet project in Gambia. Op deze manier hebben zij samen al veel mooie dingen mogen bereiken! Zo hebben ze in 2009 een nieuw klaslokaal gebouwd in Berending, omdat de klassen overvol raakten. In de daarop volgende jaren zijn de overige klaslokalen aan bod gekomen; nieuwe vloeren en nieuw stucwerk. Ook is de schooltuin ommuurd en het signboard vernieuwd. Tevens hebben de Bocholtzer voetbalverenigingen Sportclub'25 en W.D.Z. ook meegeholpen om de plaatselijke voetbalclub Black & White Stars Berending op allerlei mogelijke manieren te helpen.

In 2013 hebben René, Rita en Rose besloten om de basisschool in Berending "los te laten". Nu helpen ze onze nursery school in Faraba Kairaba. Zo hebben ze in 2013 voor nieuw schoolmeubilair gezorgd en in 2014 de realisatie van een ronde hut mogelijk gemaakt, waar de kinderen hun lunch in kunnen eten en andere activiteiten kunnen doen.

Verder hebben zij nog een aantal kleine doorlopende projectjes, die ze jaarlijks blijven steunen, namelijk het geven van Art- & Craftworkshops aan de leerlingen van de bovenbouw van de Lower Basicschool St.Andrews, de jaarlijkse sportdag van deze basisschool en The Athletic Championship. Deze projecten zullen zij blijven steunen en Hand in Hand Gambia steunt hen hierin.