Mariama Kanteh is een Gambiaans meisje dat wij in 2011 hebben leren kennen. Op dat moment was ze zes jaar oud. Mariama woont samen met haar vader, moeder, drie broertjes en zusje in een klein huisje in Tallinding, in de buurt van Serrekunda. Mariama's ouders zijn arm en hebben niet genoeg inkomen om het schoolgeld voor al hun kinderen te betalen. Dit heeft als gevolg dat Mariama niet naar een normale nursery school ging op het moment dat wij haar ontmoetten, omdat het schoolgeld hier te duur was, terwijl ze al zes jaar oud was. Mariama volgde op dat moment onderwijs op een school voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten, waar ze eigenlijk niet thuis hoorde, maar waar ze naartoe ging, omdat het onderwijs hier gratis was. Aangezien Hand in Hand Gambia van mening is dat elk kind recht heeft op onderwijs dat bij hem/haar past, hebben wij in 2011 besloten financiële hulp te bieden aan Mariama's ouders, zodat ze Mariama naar een normale nursery school kunnen laten gaan. We zullen deze steun blijven bieden, zodat Mariama een goede opleiding kan volgen.

Sinds 2013 doen we hetzelfde voor Isatou; het jongere zusje van Mariama. In 2015 is ook hun jongste broertje Tijan gevolgd.

 

Tijdlijn familie Kanteh

In 2011 leerden we Mariama kennen. We werden met haar in contact gebracht, vanwege het feit dat ze niet naar school ging door financiële problemen.
 
In 2012 ging Mariama al voor het tweede schooljaar naar the Victorious nursery school. Ze had een goed rapport ging dagelijks met veel plezier naar haar klas.
 
Op het eind van afgelopen jaar heeft Mariama een aantal maanden niet naar school kunnen gaan, omdat de school moest verhuizen. In januari 2013 ging de nieuwe school open en mocht Mariama naar Class 3.
 
Mariama is geslaagd voor het nursery school certificaat! Ze gaat sinds september naar een primary school. Het jongere zusje van Mariama; Istou Kanteh, gaat met onze steun inmiddels ook al voor het tweede jaar naar school.