wilde ganzenIn 2016 heeft Hand in Hand Gambia in samenwerking met V.D.C. van Faraba Kairaba een health post gebouwd aan de rand van het dorp. Gekozen is voor een plek die direct aan de verharde weg ligt, zodat de health post goed te bereiken is met een ambulance. Deze plek is ook makkelijk te bereiken voor de mensen uit het dorp; de afstand is niet ver. 

Het is een health post waar de eerste hulp verleend wordt en van waaruit mensen eventueel doorgestuurd kunnen worden naar een groter health center of ziekenhuis in de dichtstbijzijnde stad Brikama of zelfs naar het grote ziekenhuis in de hoofdstad Banjul. Voorheen moesten mensen altijd een afstand van ongeveer 15 km afleggen, voordat ze in Brikama zijn en medische hulp kunnen krijgen. Voor sommige mensen was deze afstand niet te overbruggen of kwamen ze te laat... Dit widlen we graag voorkomen! 

Er wordt in deze health post gewerkt met gekwalificeerd personeel en net als bij de andere project in Faraba Kairaba is de doelstelling en afspraak dat de inwoners na verloop van tijd de health post financieel zelf kunnen draaien; het dorp zal zelfvoorzienend worden. Dit zal gaan gebeuren doordat er projecten en activiteiten opgezet worden in het dorp, waarmee geld verdiend wordt om de lopende kosten te betalen.

2018: Helaas is de health post nog altijd niet operationeel, vanwege diverse problemen. Hier wordt op dit moment hard aan gewerkt, zodat het mooie gebouw eindelijk in gebruik genomen kan gaan worden.