wilde ganzenIn de zomer van 2014 is de start gemaakt worden met de bouw van een skillscenter in het dorp Faraba Kairaba. Sinds december 2014 is het gebouw in gebruik. Dit skillscenter staat op hetzelfde terrein als de nursery school en het guesthouse. Het hoofddoel van het skillscenter is het opzetten van activiteiten voor de jeugd van het dorp en de aangrenzende dorpen. Denk hierbij aan trainingen en cursussen, maar ook aan feestavonden en sportactiviteiten. Verder is er een video club in het skillscenter ingericht, waar, tegen een kleine betaling, voetbalwedstrijden en films getoond worden. Ook wordt er een internetcafé opgezet bij het skillscenter.

Daarnaast fungeert dit jeugdcentrum ook als gemeenschapshuis, waar bijvoorbeeld de Village Development Committee (V.D.C.) hun bijeenkomsten kan houden en waar conferenties gehouden kunnen worden. Eerder werd er vergaderd onder de mangoboom, wat natuurlijk ook z'n charme heeft, maar helaas niet altijd even praktisch is...

Het skillscenter vormt een belangrijke inkomstenbron voor de nursery school. De opbrengst van de activiteiten die hier georganiseerd worden, wordt gedeeltelijk gebruikt om de lopende kosten van de school te betalen, zoals de salarissen van de leerkrachten en de kosten voor de dagelijkse lunch voor de leerlingen. Op deze manier kan het dorp zichzelf voorzien en is niet afhankelijk van anderen.