De Victorious Nursery School ligt in Tallinding. De school is in 2008 opgezet door de directeur van de school, Victor. Hij is begonnen met één leerling. In drie jaar tijd is de school uitgegroeid tot een school met vier klassen, van Stage 1 t/m Grade 1 (van de Primary School) en telt de school al bijna 70 leerlingen en zijn er meerdere leerkrachten werkzaam. De school heeft weinig lesmateriaal en begint eigenlijk ook te klein te worden voor het groeiende aantal leerlingen. Hand in Hand Gambia ondersteunt de school met schoolmaterialen en door de school kennis te laten maken met bepaalde lesmethodes die in Nederland gebruikt worden, zoals leesonderwijs om te leren lezen, willen we samen het onderwijs naar een hoger niveau tillen.  

 

Activiteiten Victorious nursery school

In 2011 kwamen we voor het eerst in contact met de Victorious nursery school. We kwamen hier eigenlijk per toeval terecht, omdat we een school zochten voor een meisje, Mariama Kanteh, en deze school toevallig bij haar in de buurt lag. We hebben de school toen voorzien van diverse leermaterialen.

Lees meer...

In 2013 werd het oude schoolgebouw van de Victorious nursery school plotseling gesloten, omdat het niet voldeed aan bepaalde eisen vanuit de overheid. Directeur Victor moest toen zelf op een andere plek een nieuwe school bouwen. Na twee klaslokalen gebouwd te hebben, was zijn geld op. Wij hebben toen besloten de school 'af' te bouwen, met nog twee klaslokalen en een veranda.

Lees meer...